طی سفر آیت الله دکتر عباسی به کشور عراق، جلسهای با حضور جمعی از شخصیتهای مذهبی، رؤسای دانشگاهها و دانشکدهها، مؤسسهها و مشرفین مدارس تحت اشراف در ساختمان نمایندگی جامعة المصطفی در بغداد برگزار شد.
رئیس جامعةالمصطفی در سخنانی با تاکید بر پیشرو بودن علمی امت اسلامی در تاریخ، اظهار داشت: با وجود آنکه امروز کشورهای دیگر از جهان اسلام در عرصه های علمی پیشی گرفته اند، جمهوری اسلامی ایران به پیشرفت های علمی بسیار خوبی دست یافته است و اکنون در این زمینه با پنج کشور بزرگ رقابت می کند.
وی به مشکلات پیش روی جهان اسلام از جمله تبعیض و تفرقه اشاره کرد و به تبیین اهمیت به کارگیری توانمندیهای موجود برای دستیابی به اهداف مشترک پرداخت.
آیت الله دکتر عباسی خاطر نشان کرد: همکاری و تبادل تجربیات می تواند به بازگرداندن امت اسلامی به جایگاه قبلی کمک کند؛ اما متأسفانه شاهد دودستگی و عدم وحدت کلمه در جهان اسلام هستیم تا آنجا که شاهدیم برخی از سران کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی همکاری می نمایند. بنابراین تحقق این هدف، تقویت وحدت و همکاری کشورهای اسلامی را میطلبد.
گفتنی است در این دیدار مسائل دانشگاهی و همکاری بین دانشگاهها و موسسات آموزشی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که بیانگر اهمیت تقویت روابط علمی و دینی در منطقه است. بسیاری از حاضران درباره اهمیت همکاری علمی جامعة المصطفی العالمیه و مؤسسات علمی و آموزشی اعم از دولتی یا غیردولتی صحبت کردند.
سخنرانان بر لزوم همکاری جامعة المصطفی العالمیه با دانشگاهها، نهادهای دولتی و غیردولتی و همچنین فعال سازی تفاهم نامههای همکاری امضا شده در گذشته تأکید کردند. آنها خاطرنشان کردند که این همکاری به ارتقای کیفیت آموزشی و تحقیقات علمی کمک شایانی میکند و توانایی دانشگاهها را برای رویارویی با چالشهای معاصر افزایش خواهد داد.
همچنین با تاکید بر اهمیت این همکاری در سایهی همسایگی دو ملت عراق و ایران با وجود روابط فرهنگی بسیار زیاد پیشنهاد شد که راههای توسعهی برنامههای مشترک که موجب افزایش درک متقابل گردیده و دستیابی به توسعه پایدار در هر دو کشور را هموار می کند، مورد توجه قرار گیرد.
برخی از آنها ابراز امیدواری کردند که این همکاری متقابل در نهایت میتواند در ایجاد گروههای علمی واجد شرایط در خصوص رفع نیازهای بازار کار و مسائل اقتصادی به نفع هر دو ملت کمک شایانی کند.
میهمانان همچنین از تلاشهای فراوان جامعة المصطفی العالمیه که همچون پلی بین حوزه و دانشگاه ارتباط ایجاد نموده و موجب افزایش درک متقابل و تبادل دانش گردیده تشکر و قدردانی نمودند.
گفتنی است آقای ابوهاشم رئیس رباط محمدی و آقای شیخ عامر البیاتی سخنگوی دارالافتاء نیز در این جلسه حضور داشتند.